default
Energy of Tomorrow: Вижте енергията на бъдещето на 20 април от 14 часа в Интер Експо Център (зала Витоша), гр. София

Energy of Tomorrow: Вижте енергията на бъдещето, 20 април от 14:00 часа в Интер Експо Център - зала Витоша, гр. София

20Април

Първото енергийно събитие на Investor.bg ще се проведе в Интер Експо Център

Каква ще бъде енергията на бъдещето, какво е решението за енергийна ефективност, зелена и чиста енергия и какви са алтернативите форми на енергийно захранване и търговия с енергоизточници? Това ще бъдат някои от темите на фокус в първото издание на специализираното събитие Energy of Tomorrow на водещият икономически сайт Investor.bg, част от Investor Media Group. То ще се проведе на 20 април от 14 часа в Интер Експо Център (зала Витоша) в София. Аудиторията ще бъде от представители на големия и среден бизнес, представители на компаниите от сектора, консултанти, CFO мениджъри на големи компании, общини и технологични компании.

Събитието Energy of Tomorrow ще бъде официално открито от представител на Министерството на енергетиката, а след това ще се проведе ексклузивен разговор с генералния секретар на Европейската асоциация на електроенергийната индустрия Eurelectric – Кристиан Руби.

Първият панел ще бъде на тема „Зелена енергия и регулации“ и ще бъде модериран от енергийния експерт Ралица Николова, а участници в разговора ще бъдат доц. д-р Атанас Георгиев - декан, ръководител на катедра „Икономика и управление по отрасли“ и директор на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги” в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Иван Иванов - председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Мартин Владимиров - експерт по енергийна сигурност на Европа и Балканите, енергийния преход, алтернативните енергийни технологии и геополитическите измерения на енергийните и финансовите пазари в Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД), Цветелина Пенкова - евродепутат от Групата на социалистите и демократите. По време на специализираната дискусия експертите ще обсъдят програмите и стимулите за изграждане на енергийни мощности, цената на тока, регулаторната рамка и нейната адаптация за бизнеса у нас. Други теми, които предстоят да бъдат обсъдени, са споразумението за закупуване на електроенергия, или така наречения PPA contract, и дългосрочните договори за зелена енергия, като възможности за бизнеса.

„Иновации и енергийна ефективност“ е вторият панел на събитието, в който участие ще вземат Карел Карл - главен изпълнителен директор на „Електрохолд България", Константин Киров - ръководител отдел „Опазване на околната среда и зелени проекти“ в „ПроКредит Банк", Димитър Димитров - изпълнителен директор на „Алтерко” АД, и Радослав Кошков - сервизен бизнес „Шнайдер електрик". Модератор на панела ще бъде Бойчо Попов - главният редактор Investor.bg, а темите, които предстои да бъдат анализирани ще бъдат за цифровизацията като движеща сила за бъдеще с нулеви емисии, възможностите за съхранение и пренос на енергия, технологични решения за енергийна ефективност и финансиране на зелени енергийни проекти.

Финалният панел на Energy of Tomorrow ще бъде на тема „Добри практики - Зелени енергийни паркове в услуга на бизнеса“. Деляна Петкова - енергиен редактор Investor.bg, ще бъде модератор във финалната бизнес дискусия, а участници и представители от бизнеса ще са Мартин Катинов - мениджър „Енергийни проекти“ в „Аурубис България“, Ремзи Ингилизов - зам. управител на Ingiliz Group, и Драгомир Иванов - основател и изпълнителен директор на „Хидродженера". Разговорът между експертите ще бъде насочен към енергийната интензивност, зелените енергийни паркове в услуга на бизнеса и собствените ВЕИ паркове.

Повече информация за предстоящото събитие Energy of Tomorrow може да бъде открита на страницата на събитието - Investor Media PRO, а регистрация за запазване на място може да направите ТУК.

Генерални партньори на Energy of Tomorrow са ПроКредит Банк" и Електрохолд". Основни партньори са Главболгарстрой" и Умни решения Shelly", част от Алтерко". Събитието се организира и с подкрепата на Schneider Electric, Аурубис България", Индустриален холдинг България", Конкорд Асет Мениджмънт" и Енери". 

Институционални партньори са Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стартъп асоциация (BESCO), Институтът за енергиен мениджмънт (ЕMI), Френско-българската търговска и индустриална камара, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) и Българска мрежа на Глобалния договор.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, сп. BusinessGlobal, Webcafe.bg и Money.bg.