default
Дискусионен форум "Европейската политика за декарбонизация и ролята на енергийните общности в България: технологии, бариери и решени", гр. София

Дискусионен форум "Европейската политика за декарбонизация и ролята на енергийните общности в България: технологии, бариери и решени", гр. София

18Юли

Уважаеми госпожи и господа,


От Камара на енергийните общности в България - КЕОБ,  с председател на УС г-н Иван Хиновски и г-н Еленко Божков, изпълнителен директор на Камарата съвместно с Института за предприемачество устойчиво развитие и иновации – ИПУРИ, отправят покана за дискусионен форум "Европейската политика за декарбонизация и ролята на енергийните общности в България: технологии, бариери и решения“ на 18 юли 2024 г. от 9.30 часа  (откриване), Дом на Европа, ул. “Г.С. Раковски” № 124, София, Събитието цели да фокусира общественото внимание върху приоритетна за Европейския съюз тема – изграждане и ползотворно функциониране на енергийните общности, като важна част от енергийния преход. На дискусията ще се очертаят актуалните проблеми и възможните решения пред създаването на общностна енергийна система.
Участие във форума ще вземат заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова, изпълнителният директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие - Ивайло Алексиев, енергийни експерти, кметове, представители на висши учебни заведения и неправителствени организации.
Сред темите, които ще бъдат разгледани, са бариерите и перспективите за развитие пред енергийните общности, новите предизвикателства пред енергийните мрежи, като същевременно ще се представят добри практики в създаването на енергийни общности.

Вход - свободен след предварително попълване на формуляр за регистрация.
Програма на събитието 235.48 KB (pdf) Свали