default
ТУ - Варна стартира кариерна борса "Електроника и високи технологии"

ТУ - Варна стартира кариерна борса "Електроника и високи технологии"

Март 28, 2023

От 29 до 31 март 2023 г. Технически университет – Варна ще бъде домакин на кариерна борса "Електроника и високи технологии". Събитието ще се провежда във фоайето на Електротехническия факултет на висшето учебно заведение от 10:00 до 16:00 ч.

Над 20 фирми са потвърдили участието си в кариерната борса, която е насочена към професионално направление 5.2 "Електротехника, електроника и автоматика" и към ИКТ сектора.

Сред фирмите, които ще предложат работни и стажантски позиции, са CSoft, Siemens, KBC Global Services, Shopmetrics Europe, DXC Technology, Sutherland, Flat Rock Technology, CluneTech, Broadcom България, myPOS, Агрополихим, Елдоминвест, Балев Корпорейшън и др.

Кариерната борса "Електроника и високи технологии" е отлична възможността за студентите от трети курс да намерят подходяща компания за полагане на задължителната специализирана практика. Тя се провежда от юли до септември или в друг период на годината след получено разрешение от ректора на университета. 

За студентите от специалности в сферата на ИКТ практиката е 90 часа, за тези в сфертата на електрониката – 120 часа, а за специалностите "Софтуерни и интернет технологии" (СИТ) и "Компютърни системи и технологии" (КСТ) – по 150 часа.

Редактор: Mира Станкова
Източник: ТУ - Варна