default
„Наука за бизнес“ се завръща за трети път с най-интересните разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес, 27.04.2023 г. от 10.00 ч. в Интер Експо Център

„Наука за бизнес“ се завръща за трети път с най-интересните разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес, 27.04.2023 г. от 10.00 ч. в Интер Експо Център

27Април

Събитието е под шапката на на БАН и ИАНМСП, с подкрепата на Enterprise Europe Network и Европейска нощ на учените


За трета поредна година събитието на Българската академия на науките и Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия „Наука за бизнес“ ще представи най-интересните разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес или да му помогнат в оптимизацията на процеси.

Събитието ще се състои на 27 април от 10.00 часа в Интер Експо Център и ще покаже редица презентации и експо зона, в която ще можете да се запознаете с първия в България водороден електромобил; нова сензорна технология за сеизмично-активни райони; устройство за рехабилитация на пръсти на ръка след инсулт; учебни роботи MAXIBOT и BABYBOT за деца със специални потребности; иновативни дронове и много други.

Сред последните разработки на БАН са технологии за съхранение в батерии и водород на енергия от ВЕИ; катализатори за обезвреждане на отпадни газове, съдържащи летливи органични съединения, разработени чрез използване на 3D принтиране; тестове за подбор, оценка на персонала, лидерство, екипна ефективност, организационна култура и организационна устойчивост при кризи и много други.

Участието е напълно безплатно и достъпно чрез бърза регистрация ТУК.

След успешна регистрация ще получите имейл с проект на програма.

Събитието се организира с подкрепата на Enterprise Europe Network към Единния център за иновации на БАН и Европейска нощ на учените (K-TRIO) .