default
LEM представи първия в света интегриран токов сензор със сигма-делта цифров изход на PCIM Europe 2022

LEM представи първия в света интегриран токов сензор със сигма-делта цифров изход на PCIM Europe 2022

Май 03, 2022

LEM, пазарен лидер в решенията за измерване на електрически параметри, обяви пускането на HMSR DA, първия на пазара интегриран токов сензор, който предлага сигма-делта битстрийм цифров изход. Най-новият модел от семейството HMSR на LEM, HMSR DA, ще бъде представен на изложението за силова електроника PCIM Europe 2022 в Нюрнберг, Германия (10-ти – 12-ти май 2022 г.).
Доказвайки, че компанията LEM, специализирана в решенията за измерване на електрически параметри, е световен лидер в областта на модерните сензорни технологии, HMSR DA осигурява съществени предимства, особено когато се използва в приложения, чувствителни към шум, изменения и смущения. Новият продукт на LEM е проектиран да предостави решение за индустриални приложения, изискващи чисти сигнали, но подложени на сериозни проблеми, породени от вибрации, електрически и електромагнитни смущения.
Специфичните предимства на интегрирания токов сензор с цифров изход включват отлично предаване на сигнала и намален шум, както и по-ниска цена и по-компактни размери. HMSR DA ще замени много по-сложните и скъпи алтернативни системи, които традиционно включват шунтов резистор, цифров изолатор и захранваща схема. Наличието на всички тези елементи, интегрирани в един продукт, прави HMSR DA далеч по-привлекателна опция за приложения, за които пространството е на първо място, а минималната цена е от съществено значение.
Типични приложения за сензора с цифров изход включват автономни сервозадвижвания, роботика, шевни машини, превозни средства с автоматизирано управление (AGV), CNC металорежещи машини и ред други области, изискващи изход с висока разделителна способност. Новият сензор HMSR DA, който осигурява разделителна способност от 11 до 13 бита и разполага с 10 MHz тактов генератор, е първата стъпка на LEM към изграждането на пътна карта за развитието на цифровите интегрирани токови сензори.