default
Индустриално бизнес изложение MachTech & InnoTech EXPO 2023 събрa над 150 изложители в сферата на роботизация, автоматизация и 3D технологиите

Индустриално бизнес изложение MachTech & InnoTech EXPO 2023 събрa над 150 изложители в сферата на роботизация, автоматизация и 3D технологиите

Окт. 06, 2023

Началото на м. октомври бе сред ключовите моменти за индустриалния сектор.
От 03 до 06 октомври в Интер Експо Център - София се проведе един от най - чаканите форуми на територията на страната ни. Над 150 изложители имаха възможността да представят най - новите индустриални машини, технологии, иновации и решения за автоматизация, превръщайки столицата в пресечна точка за така важния за развитието на страната ни икономически отрасъл. В MachTech&InnoTech 2023 участваха изложители от България, Германия, Италия, Румъния, Китай, Австрия и Чехия, като от последните две държави представиха мащабни колективни участия. Всички посетители се запознаха със стотици национални, регионални и световни брандове.
Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) стана част от тазгодишното издание с предоставен щанд, благодарение на любезното съдействие на Интер Експо Център.
14-ото издание предложи на БАСЕЛ възможността за ефективно представяне, популяризиране и повишаване на конкурентоспособността на фирмите – членове в Асоциацията. Участие в изложението от фирмите – членове в сдружението, бяха фирми, като : Сибел ООД, ЦЕРБ Груп, Централна Химическа Лаборатория ЕООДCERB BESS, АмонРа Енерджи АД, НИКДИМ ООД, Комикон ООД, К.А.С.И ЕООД, ВОП ООД, БАЕЗ ЕАД, ФААК България ЕАД, ЦИЕС ЕООД, РЕНЕКС СП. З О.О и редица други световно известни брандове.
Възможността за обогатяване на продуктовото портфолио, разширяване на дистрибуторската мрежа, сдобиване с ценно ноу - хау и личните срещи с иноваторите са сред предимствата, привличащи специализираната аудитория на MachTech&InnoTech.
Организаторите споделиха, че през последните години се засилва интересът за посещение на форума не само от района на Балканите, но и от Източна и Централна Европа.
Официалното откриване на международно изложение MachTech&InnoTech 2023 стартира в семинарната зона на Зала 1, а специални гости бяха Н.ПР. Лукаш Кауцки, посланик на Чешката република в България, г-н Ивайло Шотев, зам. министър на икономиката и индустрията на България, г-н Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България, г-н Добри Митрев, председател на УС на Българска стопанска камара, г-н Виолин Ненов, председател на Българска браншова камара машиностроене, дипл. инж. Орлин Димитров, изпълнителен директор на Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ), както и г-н Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център.
Изложението предостави платформа за развитие на бизнеса – чрез създаване на нови контакти, проучване на нови ниши и запознаване с нови продукти. Едновременно с това е място за откриване на бъдещи тенденции и създаване екосистема за иновации и визионерство, благодарение на съпътстващи формати, сред които се осъществи премиерното издание на Industrial Tech Forum – Sofia, организирано с любезното съдействие на TLL Media. Във форума се включиха редица големи компании – и български, и чужди, с международен опит във внедряването, чийто фокус е върху технологичните иновации, бележещи бъдещето на индустрията. Изпълнителният директор, дипл. инж. Орлин Димитров, имаше удоволствието да отрие изданието с приветствени слова от името на Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ).