default
БАСЕЛ, БАИТ, ИКЕМ, ПАРА и Институтът по роботика при БАН подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство

БАСЕЛ, БАИТ, ИКЕМ, ПАРА и Институтът по роботика при БАН подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство

Март 26, 2024
На 26 март 2024 г. се състоя първото от серията събития с участието на компании от 5 партньорски организации – Българска асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ), Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), Индустриален клъстер „Електромобили“ (ИКЕМ), Професионална асоциация по роботика, автоматизация и иновации (ПАРАi) и Институтът по роботика (ИР) "Св. Ап. и Ев. Матей" при БАН.
В рамките на събитието имаха възможност да се представят по две компании от всяка организация. От страна на БАСЕЛ това бяха фирма Сентра ООД и Нидерландската търговска камара в България. След представянето на компаниите всички участници се включиха в нетуъркинг-коктейл.
По време на събитието партньорските организации БАСЕЛ, БАИТ, ИКЕМ, ПАРА и Институтът по роботика при БАН подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство.
Проявата се проведе в Центъра за компетенции „КВАЗАР“ и беше първото от общо четири такива до края на 2024 г. Следващото събитие се планира за края на м. юни 2024 г.