default
ЦИЕС открива нова лаборатория за изпитване на лични предпазни средства

ЦИЕС открива нова лаборатория за изпитване на лични предпазни средства

Март 25, 2022
Център за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) открива нова лаборатория за изпитване на лични предпазни средства на 25 март, първа по рода си в България.
Тази година, компанията ще празнува своята 20 годишнина и може да се похвали с четвърта собствена лаборатория.
В началото на 2021 година в информационната система на Европейската комисия NANDO беше официално обявена нотификацията на Център за изпитване и европейска сертификация (ЦИЕС) по Регламент (ЕС) 2016/425 относно личните предпазни средства. До момента в сертификационния процес, за изпитване на продуктите на своите клиенти компанията ползваше партньорски лаборатории извън България.
През изминалата година ЦИЕС подготви и обучи висококвалифициран персонал и инвестира значителни собствени средства в новата си лаборатория, като изгради модерна зала и закупи апаратура от водещ производител на нестандартно оборудване. Лабораторията се намира в бизнес сграда, на адреса на компанията в Стара Загора и се състои от основна изпитвателна зала и работни офиси.
В новата лаборатория ще се провеждат изпитвания на най-важните характеристики на трите основни вида маски: респираторни, медицински и текстилни, и изпитване на защитно облекло за определяне пропускането на аерозоли.
Предимствата пред останалите европейски лаборатории са, че българските производители на защитни маски ще получават услуги с лесна комуникация, в  по-кратки срокове и на по-достъпни цени.